Onze vereniging heeft op 19 maart door het overlijden van Frans de Krijger een gewaardeerd lid en medebestuurder verloren. Op zijn Facebook-pagina omschrijft Frans zichzelf als “gepensioneerd jurist van opleiding, bestuurder van rechtspersonen en muzikant”. Dat toont al aan dat Frans een veelzijdig en getalenteerd mens was. Ik voeg daar graag aan toe dat een van die rechtspersonen die hij mee bestuurde, de Vereniging Numaga was.

Frans is officieel als penningmeester toegetreden tot het bestuur op 8-12-2015. Op 1-3-2017 trad hij af, maar ging door als gewoon bestuurslid tot 25-9-2020. In september 2021 hebben we officieel afscheid genomen met een etentje in het Afghaans restaurant.

Op de bijgevoegde foto is Frans te zien op een informatiemarkt in de Stevenskerk. Buiten het beheer van de kassa bij Numaga avonden, waar hij iedereen persoonlijk welkom heette, was dat zijn taak binnen het bestuur, naast zijn lidmaatschap van de werkgroep Oral History.

Ik herinner me met veel plezier zijn bijdragen tijdens bestuursvergaderingen, op en top de rechtenman die vond dat alle juridische puntjes op de i gezet moesten worden. Toen ik hoorde van zijn overlijden heb ik uit mijn boekenkast het boek De vrolijke revolutie gepakt, een boek dat hij mij met een twinkeling in zijn ogen cadeau gaf. We waren tijdgenoten tijdens deze revolutie en zo voelde het ook.

 

Afgelopen oktober was Frans voor de laatste keer aanwezig bij een Numaga-activiteit in Kleef. Toen was hij al aangewezen op scootmobiel en rolstoel, en maakte hij een broze indruk. Het komt desondanks altijd als een verrassing wanneer we geconfronteerd worden met een definitief afscheid.

 

Wij wensen zijn echtgenote San en zijn zonen Robin en Floris veel sterkte en hopen dat zij troost kunnen vinden in veel mooie herinneringen. Numaga zal die herinneringen aan Frans zeker ook koesteren.

 

Namens het bestuur van Numaga

Theo Engelen, voorzitter