Publicaties algemeen

 

De historische vereniging Numaga verzorgt de uitgave van twee periodieken: het Jaarboek Numaga en het Nijmeegs Katern. Het jaarboek verschijnt aan het einde van een verenigingsjaar en bevat vooral wetenschappelijke artikelen. Het Nijmeegs Katern verschijnt verspreid vijf keer per jaar en bevat meer journalistiek bewerkte artikelen en actuele bijdragen over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving. Leden van de vereniging krijgen zowel het Jaarboek Numaga als het Nijmeegs Katern gratis toegestuurd. Losse exemplaren zijn te verkrijgen bij de ledenadministratie of de secretaris van de vereniging via: ledenadministratie@numaga.nl  of nabestelling@numaga.nl of secretaris@numaga.nl

Informatie over het schrijven van een artikel is te verkrijgen via jaarboekredactie@numaga.nl of nijmeegskatern@numaga.nl. Richtlijnen voor de auteurs van het Jaarboek vindt u hier. En richtlijnen voor de auteurs van het Nijmeegs Katern vindt u hier

Doet u onderzoek en/of bent u op zoek naar artikelen uit het Jaarboek Numaga (vanaf 1991), het Nijmeegs Katern (vanaf 1987) of het oude Numaga, Tijdschrift gewijd aan heden en verleden van Nijmegen en omgeving (1954-1990) dan kunt u alle publicaties van Numaga analoog raadplegen in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen (RAN), Mariënburg 27 te Nijmegen. In de uitgebreide catalogus (link digitale studiezaal) van het RAN zijn alle artikelen afzonderlijk ontsloten en terug te vinden op auteur, titel, trefwoord of persoonsnaam.

Sinds eind 2020 zijn de integrale teksten van alle afleveringen en jaargangen tot en met 2016 ook digitaal te raadplegen in de Catalogus van de Gelderse collectie, via de website van de Gelderland Bibliotheek van Rozet. (link naar sambis plaatsen… zoiets als: https://www.sambis.nl/iguana/www.main.cls?sUrl=BAGELD_search#navigation )

U komt dan op de server Sambis. Tik vervolgens het zoekwoord ‘numaga’ in de zoekbalk en u krijgt alle publicaties van Numaga die aanwezig zijn in de Gelderland Bibliotheek. Vervolgens kunt u in de rechterkolom onder ‘Opties’ klikken op ‘Nieuwe zoekactie’ en een door uzelf gekozen zoekwoord intikken. Let op, wanneer u de naam van een auteur intikt of een ander zoekwoord komt u in de gehele Gelderland Bibliotheek terecht en ziet u niet alleen Numaga-artikelen maar ook andere publicaties van een gezochte auteur bijvoorbeeld. De afzonderlijk gedigitaliseerde afleveringen/jaarboeken zijn ‘op woord’ doorzoekbaar.

Alle afleveringen van het oude tijdschrift Numaga, van Nijmeegs Katern en alle Jaarboeken Numaga zijn telkens als geheel gescand en voorlopig alleen als geheel digitaal toegankelijk. Op korte termijn zullen de afzonderlijke artikelen beschikbaar en doorzoekbaar worden via de bibliotheekcatalogus van het RAN en via links op de website van Numaga..