De 15e editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz

 

Geschiedeniskenner? Wist-je-datjes-expert? Schrijf je dan in voor de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz! Test je kennis en win een boekenpakket van Dekker & V.D. Vegt. Wat weet jij van ondergronds Nijmegen? En van uitvindingen van toen?

We hebben deze avond ook een bijzondere gast. Spoken word artist Lin An Phoa! Als woordkunstenaar zoekt ze de kritische kant van de geschiedenis op. Wat is geschiedenis en welke verhalen worden niet verteld?

Als taalwetenschapper leerde Lin An Phoa kritisch kijken naar taal van buitenaf. Als schrijver gebruikt ze taal om kritisch naar binnen te kijken. Ze schrijft poëzie die fysiek en onderzoekend is. Met haar werk probeert ze zichzelf, de wereld en de relatie daartussen te begrijpen. In haar teksten masseert en analyseert ze vastgeroeste patronen in een poging tot verzachting en verandering. Waar de taal soms stug en hoofdelijk kan zijn, zoekt Lin An naar manieren om van lichaam tot lichaam te spreken.

Strijd je het liefst met een goede bodem? Geniet dan van te voren van de Quizhap in de Lindenberg. Dit is een 3-gangen etentje en kost 25 euro per persoon.

Programma:

Voor 20:00 uur Optioneel: geniet van de Quizhap in de Lindenberg
19:30 uur Inloop
20:00 – 22:00 uur De Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz


Aanmelden:

  • Meld je aan met maximaal 5 teamleden, verzin een leuke teamnaam en mail dit naar hetarchief@nijmegen.nl.
  • Je mag je ook individueel inschrijven! Dan plaatsen we je bij een gezellig team.
  • Liever spontaan? Aanmelden op de avond zelf mag ook.

Tickets & info:

Gratis
Wil je mee eten met de Quizhap? Geef dit dan uiterlijk 15 oktober door bij je aanmelding voor de quiz via hetarchief@nijmegen.nl. Er is plek voor max 50 eters.

Locatie:
Lindenberg

Door:

De Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz is een initiatief van het Regionaal Archief Nijmegen, Numaga, het Gebroeders van Lymborch Huis, Ex Tempore en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.