Zorg jij voor een revolutie tijdens de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz?

Van de Bataafse Opstand tot de Piersonrellen en van de Plooierijen tot het verzet in de Tweede Wereldoorlog: Nijmegen kent een lange geschiedenis van protest, oproer en verzet. Zorgt jouw team op zondag 21 oktober voor een revolutie tijdens de tiende editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz, door er als underdog met de winst vandoor te gaan? Of zal de gevestigde macht deze Oktoberrevolutie onderdrukken?

De jubileumeditie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz is dit jaar de weekendsluiter van 024Geschiedenis. Het thema is Opstand, aansluitend bij het thema van de nationale Maand van de Geschiedenis.

Iedereen kan gratis deelnemen aan deze leerzame en historisch verantwoorde kennisquiz. Gelegenheidsteams van stadskenners, studenten, professoren, journalisten en politici strijden tegen elkaar om de overwinning.

 

De Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz vindt op zondag 21 oktober van 17:00 tot 19:00 uur plaats in LUX. Teams kunnen zich tot vrijdag 12 oktober 12:00 aanmelden via hetarchief@nijmegen.nl en hoeven dan géén kaartje te halen. Individuele deelnemers of late beslissers kunnen een gratis kaartje halen aan de kassa van LUX of via de website van LUX een e-ticket bestellen.

 

De Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz is een initiatief van Uitgeverij Vantilt, Numaga, GSV Excalibur, Ex Tempore, het Katholiek Documentatie Centrum en het Regionaal Archief Nijmegen.

 

Praktische informatie

Wat: 10e editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz

Datum: zondag 21 oktober 2018

Tijd: 17:00 tot 19:00 uur

Locatie: LUX (zaal 7)

Aanmelden: Teams kunnen zich tot vrijdag 12 oktober 12:00 aanmelden via hetarchief@nijmegen.nl en hoeven dan géén kaartje te halen. Individuele deelnemers of late beslissers kunnen een gratis kaartje halen aan de kassa van LUX of via de website van LUX een e-ticket bestellen.