Op zaterdag 25 april 2020 bezoeken we de vestingsteden Ravenstein en Zaltbommel. 
Het ochtendprogramma begint met een voordracht door prof.mr. Martin Jan van Mourik in ’t Veerhuis in Ravenstein. In zijn presentatie gaat hij in op de geschiedenis van deze stad. In het bijzonder ten tijde van de heren Adolf en Philips van Kleef (eind 15e, begin 16e eeuw) en de uit deze periode daterende verdedigingswerken. Ravenstein maakte in de volgende eeuwen deel uit van de Zuiderwaterlinie, de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland.
Vervolgens maken we een wandeling door de stad en we eindigen in het recentelijk opgegraven en geconserveerde bolwerck in de tuin van de heer Van Mourik.Het middagprogramma begint met een lunch in Zaltbommel. Daarna bezoeken we daar de Grote of Sint Maartenskerk, een fraai voorbeeld van de Nederrijnse gotiek. Vervolgens worden we rondgeleid door het goed geconserveerde historische centrum en over de stadswallen van Zaltbommel. Afhankelijk van het aantal deelnemers gebeurt dit in een of twee groepen onder deskundige begeleiding.We vertrekken om uiterlijk 08.45 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant de Rozenhof en verwachten daar omstreeks 18.00 uur weer terug te zijn.
Het belooft wederom een boeiende excursie te worden en heel anders ingevuld dan die van 2019.N.B. de Numaga excursie is ook toegankelijk voor niet-leden.

NOTEER DE DATUM VAN DE EXCURSIE ALVAST IN UW AGENDA!
rvanderstaaij@hotmail.com

In het komende Nijmeegs Katern  zal het inschrijfformulier voor de excursie worden verspreid. Downloaden kan via de link; https://www.numaga.nl/numaga-excursies/