De Historische Vereniging Numaga en het Erfgoedcentrum Rozet organiseren in samenwerking met het Regionaal Archief Nijmegen en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op dinsdag 25 april een historische avond in het teken van oude en nieuwe media.

Aanleiding voor deze avond is de digitalisering van de oude jaargangen van het Nijmeegs Katern en het Jaarboek Numaga. Het feestelijk online zetten van de digitale bestanden is het hoogtepunt van de avond.
Na deze plechtigheid verzorgt Hylke Roodenburg, de bibliothecaris van het Regionaal Archief Nijmegen, een korte instructie over hoe deze bestanden gevonden en doorzocht kunnen worden.

Een rijk gevuld programma omlijst deze activiteiten. De vier deelnemende organisaties hebben hiervoor elk een eigen programmadeel aangedragen.
Namens Rozet verbeelden toneelspelers Wim Hilgeman en Stefan Papp in een korte dramatische voorstelling een episode uit het Nijmeegs verleden.
Voor Numaga zal Wies van Leeuwen een korte, maar klassieke lezing verzorgen over Cornelis Peters, de architect van het station van Nijmegen.
De avond wordt afgesloten met rondleidingen door het Regionaal Archief Nijmegen en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

De vier betrokken organisaties hopen met deze ‘historische bonte avond’ niet alleen de veelzijdigheid van het Nijmeegs verleden te tonen, maar ook de veelzijdigheid waarmee dit verleden kan worden benaderd. Zij hopen met een mengeling van klassieke en vernieuwende activiteiten Numaga-leden vertrouwd te maken met nieuwe middelen en een jong publiek aan te spreken met de rijkdom van oude bronnen.

WAAR?

Regionaal Archief Nijmegen

Mariënburg 27

6511 PS Nijmegen

 

WANNEER?

Dinsdag 25 april 2023

19.30-21.30 uur

Inloop vanaf 19.00 uur.

 

OPGEVEN VERPLICHT

U kunt zich aanmelden voor de historische avond bij de secretaris van de Historische Vereniging Numaga: secretaris@numaga.nl

Meld u zo snel mogelijk aan, vóór 22 april. Vanwege de beperkte omvang van de zaal kunnen er slechts 40 mensen aan deze activiteit deelnemen.

Leden van Numaga kunnen kosteloos aan deze activiteit deelnemen. Niet-leden betalen €5.