Numaga CD-ROM

Vijftig jaar Numaga-publicaties op cd-rom

Als afsluiting van het Numaga-jubileum van 2004 is verscheen begin juni 2005 de Numaga cd-rom met alle publicaties van Numaga zijn, tezamen ruim 13.000 bladzijden. De cd-rom bevat de volledige inhoud van het (gele) tijdschrift Numaga, jaargang 1 t/m 37, van alle tot nu toe verschenen Numaga Jaarboeken (1991 t/m 2004) en van het Nijmeegs Katern jaargang 1 t/m 18. Daarnaast zijn opgenomen rapporten en publicaties van de Vereniging Numaga.

De CD-ROM kost 20,- exclusief verzendkosten en is te bestellen via ledenadministratie@numaga.nl

Geschiedenis in een oogopslag

Niet alleen voor verzamelaars is de cd-rom aantrekkelijk. De belangrijkste troef ervan is dat de teksten op de cd-rom doorzoekbaar zijn op willekeurige trefwoorden. Dank zij de ingebouwde zoekmogelijkheden kan in één zoekactie alle informatie uit die rijkgevulde 13.000 pagina’s gefilterd worden. Wilt u weten wat er door Numaga gepubliceerd is over de godenpijler, het bombardement of de geschiedenis van Brakkenstein? U hoeft maar een paar trefwoorden in te voeren en u krijgt de gezochte informatie op een presenteerblaadje aangereikt. Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nijmegen en omgeving kan met de cd-rom op een simpele manier toegang krijgen tot een rijke schatkamer een historische gegevens en beschouwingen. Een tweede sterk punt van de cd-rom is de uitstekende kwaliteit van de afbeeldingen, te danken aan een bijzondere productietechniek. De talrijke historische afbeeldingen en foto’s, van oudsher een sterk punt van de Numaga-publicaties, komen haarscherp in beeld. Ook als digitaal blader- en kijkboek is de cd-rom dus een rijk bezit.

Publicatiegegevens

ISBN 90-74184-16-2

Titel: 50 jaargangen Numaga-publicaties 1954-2004: met o.a. het Tijdschrift Numaga, het Numaga JaarboekNijmeegs Katern, en artikelen van de Numagagroep “Behoud Stadsbeeld”

Eindredactie: P.J.W. Houwen