Oost/West, verslaat jouw team de rest?

 

Ben je dé kenner van Nijmegen Oost, of voel je je toch meer thuis in West? Weet je alles van de Nijmeegse connecties met onze oosterburen, of ben je een expert in het koloniale verleden van de keizerstad? In de twaalfde editie van de Grote Digitale Nijmeegse Geschiedenisquiz kan je in een team van maximaal 5 personen jullie historische kennis testen. Gaat jouw team er met de winst vandoor?

 

Dit jaar een bijzondere editie van de GDNGQ, speciaal voor iedereen die denkt ‘Oost west, thuis best’! Via een livestream op YouTube mis je niets van de gebruikelijke spanning en sensatie. De antwoorden vullen jullie als team digitaal in via Google Forms. De linkjes naar de livestream en de antwoordformulieren volgen op zondag 18 oktober op deze website en de website van het Regionaal Archief Nijmegen.

 

Vier teams kunnen – onder voorbehoud – fysiek deelnemen in de historische Thiemeloods. Ook dan vul je digitaal de antwoorden in op een eigen meegebrachte laptop. Wil je met jouw team in de Thiemeloods aanwezig zijn, meld je dan uiterlijk vrijdag 9 oktober 12:00 uur aan via hetarchief@nijmegen.nl. Vermeld de teamnaam en de namen van de teamleden. Als er te veel aanmeldingen zijn, loten we.

 

De Grote Digitale Nijmeegse Geschiedenisquiz is een initiatief van Historische Vereniging Numaga, het Regionaal Archief Nijmegen, Ex Tempore, het Katholiek Documentatie Centrum, het Gebroeders van Lymborch Huis en Dekker v.d. Vegt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie

Wat: 12e editie van de Grote Digitale Nijmeegse Geschiedenisquiz

Datum: zondag 18 oktober 2020

Tijd: 15:30 tot circa 17:30 uur

Locatie: Vanuit je eigen woonkamer volg je de livestream

Gratis activiteit