Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz 2021

De Nijmeegse geschiedenis zit boordevol harde werkers. Van de Romeinse soldaten zo’n tweeduizend jaar geleden tot de mensen in de zorg van vandaag. Weet jij alles over de personen die Nijmegen hebben gemaakt tot de stad die het vandaag is? Schrijf je dan in voor de leerzame, grappige en historisch verantwoorde kennisquiz over Nijmegen.

 

Tijdens de bouw van de Waalbrug is het hoogste punt bereikt, augustus 1935. Foto van Fotopersbureau Gelderland.
Tijdens de bouw van de Waalbrug is het hoogste punt bereikt, augustus 1935. Foto van Fotopersbureau Gelderland.

 

Aan het werk

De dertiende editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz vindt op zaterdagavond 16 oktober plaats. Het thema is Aan het werk!, aansluitend bij het thema van de nationale Maand van de Geschiedenis. Iedereen kan gratis deelnemen: stadskenners, studenten, professoren, journalisten en politici strijden tegen elkaar om de overwinning en de felbegeerde eerste prijs als een kroon op het harde werk.

Teams aanmelden

Teams van maximaal 5 personen kunnen zich tot vrijdag 8 oktober 12:00 uur aanmelden via hetarchief@nijmegen.nl en hoeven dan géén kaartje te halen. Individuele deelnemers of late beslissers kunnen een gratis kaartje halen in de Lindenberg.

Dineren

Deelnemers aan de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz kunnen voorafgaand aan de quiz gezellig samen dineren in de Lindenberg. Dit speciale 024-diner heeft drie gangen en kost €18,95. Via het online inschrijfformulier kunt u tot 8 oktober als team of individueel een plek reserveren.

Coronacheck

Voor zowel de Geschiedenisquiz als het diner geldt in de Lindenberg de coronacheckverplichting. Bij de Geschiedenisquiz zal een zaalwacht van de Lindenberg u om de QR-code vragen voordat u de zaal binnenkomt. In de horeca van de Lindenberg wordt u bij uw tafel om de QR-code gevraagd. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Praktische informatie

  • Wat: 13e editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz
  • Datum: zaterdag 16 oktober 2021
  • Tijd: 20:00 – 22:00 (inloop vanaf 19:30)
  • Locatie: De Lindenberg
  • Kosten: Gratis

De Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz is een initiatief van Historische Vereniging Numaga, het Regionaal Archief Nijmegen, Ex Tempore, het Katholiek Documentatie Centrum, het Gebroeders van Lymborch Huis, De Lindenberg en Dekker v.d. Vegt.